Napredna škola

 

Program za mlađe natjecatelje dobi 12 - 15 godina

Uključivanje u ovaj program slijedi nakon redovitog i kontinuiranog treniranja u tenis školi te vidljivog napretka i dobrih rezultata na turnirima i trening mečevima. Povećava se ukupni opseg rada, uvodi se dodatna situacijska priprema, kao i teorijsko-taktička priprema, čiji se udio vremenom povećava u odnosu na usavršavanje i usvajanje tehničkog znanja koja u prvoj godini još čine bazu treninga. U drugom dijelu provodi se individualni rad, kako u teniskom tako i u kondicijskom treningu. Rad se odvija u manjim grupama 1-3 natjecatelja, dva do tri puta tjedno, uz stalne sparing mečeve. Sudjelovanje i rezultati na turnirima i državnim prvenstvima u svojoj kategoriji su osnovni pokazatelji uspješnosti natjecatelja i rada cijelog teniskog pogona.

Klub potiče natjecatelje s najboljim rezultatima osiguravajući im bolje, povlaštene uvijete treniranja  i plaćanja dijela troškova i opreme.

Klub također vodi brigu i osmišljava sadržaje za djecu čiji napredak nije dao dovoljno dobre rezultate, i onima koji se ne žele natjecateljski baviti tenisom. Treninzi su im prilagođeni, osmišljeni u grupama koje potiču druženje i rekreativno bavljenje tenisom i klupske turnire zatvorenog tipa.